GAMEREN

Ouwelsestraat 6-8

Gemeentelijk monument met vraagprijs € 500.000,-
collegiale verkoop met Bijzonder Wonen Bruchem

Wonen en werken op een centraal in het land gelegen locatie wordt mogelijk in dit monumentale ensemble in Gameren. Midden in het dorp staat deze voormalige pastorie en voormalige kerk met bestemming maatschappelijke doeleinden en een zonnige nog aan te leggen pastorietuin op het zuiden.

Hal met trapopgang en toilet, woonkamer en suite met twee schouwen en een eenvoudige keuken op de begane grond. Overloop, twee grote slaapkamers en suite, een kleinere slaapkamer en eenvoudige badkamer op de eerste verdieping. Grote open werk-/atelierruimte en twee (slaap)kamers onder de hoge kap op de tweede verdieping. Portaal, (kerk)zaal van 100m2, kamer met keukenblok, toilet en bovengelegen entresol, gangetje naar consistorie met toilet in het kerkgebouw.

De pastorie en kerk staan op slechts 5 minuten van de autosnelweg A2 en op 4 minuten van het vestingstadje Zaltbommel met al haar voorzieningen. De Bourgondische stad Den Bosch is gelegen op ongeveer 15 autominuten. Het landelijke dorp Gameren ligt aan de Waal met haar prachtige strandjes langs de Gamerensche Uiterwaard. Gameren is een prachtig authentiek dorp met een gemoedelijke gemeenschap. Op loopafstand liggen enkele winkels, de basisschool en een grote supermarkt.

icoon-bouwjaar

1851

icoon-huis

1910 m3

icoon-perseel

975 m2

icoon-prijs

VERKOCHT onder voorbehoud

Indeling begane grond woonhuis:

Via de monumentale voordeur met hoog bovenlicht is de hal bereikbaar. Hier is meteen de sfeer van de jaren ’20 van de vorige eeuw voelbaar. Authentieke cementtegels, brede paneeldeuren met rijk betimmerde architraven, hoge plinten en de originele trap zijn gewaard gebleven. De woonkamer bestaat uit een voor- en een achterkamer die worden gescheiden door suitedeuren met blank glas in loodramen en vaste kasten aan weerszijden. In zowel de voorkamer als de achterkamer is een natuurstenen schouw en hoge stucplafonds aanwezig. In de achterkamer waren van origine openslaande deuren naar de tuin maar deze zijn in het verleden vervangen door een vast raam.
De keuken is ingericht met een keurige hoekkeuken voorzien van een granito werkblad. Via een hoog raam boven het aanrecht is zicht op de tuin. Deze nog aan te leggen tuin is bereikbaar via de keukendeur met hoog bovenlicht. In de hal is de toiletruimte.

Indeling 1e verdieping:

Via de jaren ’20 trap met fraai bewerkte trappaal en smeedijzeren trapspijlen is de eerste verdieping bereikbaar. Op deze verdieping zijn drie slaapkamers, waarvan de twee grootste middels een tussendeur met elkaar zijn verbonden. In alle slaapkamers en op de overloop liggen de originele plankenvloeren in het zicht, zijn de authentieke paneeldeuren nog intact en ook de hoge balkenplafonds zijn in het zicht gelaten. In de twee grootste slaapkamers (19 en 21m2) is een eenvoudige houten schouw. De lichte badkamer ligt aan de achterzijde en is ingericht met een ligbad, toilet en wastafeltje.

Indeling 2e verdieping:

Hier bevindt zich een imposante zolder, waarvan de kwaliteit als atelier zich al heeft bewezen. De ruimte is door de aanwezigheid van enkele dakvensters heerlijk licht. Aan de achterzijde zijn twee zogenaamde meidenkamers, twee (slaap)kamers die beide uitzien op de tuin en de omgeving. Deze verdieping is verwarmd en op bescheiden wijze geïsoleerd.

Indeling kerkgebouw:

Via een ruim portaal is de kerkzaal te bereiken. De inrichting met kerkbanken en preekstoel is nog aanwezig, maar geniet geen monumentale bescherming. Door de vijf 24-ruits vensters valt veel licht de ruimte binnen. Aan de zijde van de pastorie is een kamer met pantry en toilet. Vanuit deze ruimte leidt een vaste trap naar het entresol waar het orgel staat. Dit orgel heeft een rijksmonumentale status, maar hoeft niet per se in deze kerk te blijven. Aan de kerkzaal grenst aan de oostzijde de voormalige consistorie waar nog een toilet is. Bij functiewijziging van de kerkzaal leent deze ruimte zich uitstekend als bijvoorbeeld kantoor of kleedkamer.

Bijzonderheden:

Het betreft een markant pand dat zich uitstekend leent voor een groot gezin of om wonen en werken te combineren. De kerk heeft de bestemming “maatschappelijke doeleinden” en is daardoor aan te wenden voor voorzieningen ten behoeve van medische-, sociale-, culturele- of religieuze activiteiten danwel voorzieningen ten dienste van onderwijs, sport- en gymnastieklokalen. Bouwkundig is het pand in orde, hetgeen ook blijkt uit het inspectierapport van de Monumentenwacht Gelderland. Het monument verdient het om volledig te worden aangepast aan de eisen van deze tijd. Bij de gemeente Zaltbommel kan een beroep worden gedaan op subsidie voor de onderhoudskosten. Achter het pand ligt een flinke op het zuiden gerichte tuin van circa 350m2 met achterom.

Start typing and press Enter to search